Pin It

PENNE z biaAi??Ai?? fasolAi??

by pszczola on Czerwiec 19, 2007

Buy pilexil 6 porcji

skAi??adniki:
50 dkg makaronu penne (rurki),
puszka biaAi??ej fasoli (ok. 30 dkg)
20 dkg boczku wAi??dzonego,
2 gaAi??Ai??zki Ai??wieA?ego rozmarynu (ostatecznie moA?e byAi?? suszony),
2 wyciskane zAi??bki czosnku,
1 posiekana Ai??odyga selera naciowego,
1 papryczka chili,
6 dkg tartego parmezanu
5 Ai??yA?ek oliwy z oliwek,
sA?l, Ai??wieA?o mielony pieprz

Makaron ugotowaAi?? al dente.
PoAi??owAi?? boczku posiekaAi?? z poAi??owAi?? rozmarynu i podsmaA?aAi?? przez 3 minuty na oliwie z czosnkiem, selerem i papryczkAi??.
DodaAi?? odcedzonAi?? fasolAi??, makaron i resztAi?? cienko pokrojonego boczku. PolaAi?? oliwAi?? i dalej smaA?yAi?? przez 4 minuty.
PosypaAi?? tartym parmezanem i resztAi?? rozmarynu. PodawaAi??.

Zapamiętaj i poleć innym:
  • Facebook
  • Twitter
  • Blip
  • Wykop
  • Google Buzz
  • Flaker
  • Sfora
  • Kciuk.pl

Comments

comments

Leave a Comment

Previous post:

Next post: